Een nieuwe thuisbasis voor Helbig

11/09/2024
Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het gezegde. En bij Hercull mag je dat letterlijk nemen. We wandelen om de hoek en gaan in gesprek met Laurent Bonte, onze buurman en manager van Helbig die ook gevestigd is in Kratos.

De Challenge

Helbig in unit 14 is gespecialiseerd producent van aluminium systemen en structuren in staal voor winkelinrichting. Ze hebben alles in huis voor een schrijnwerker om een winkel in te richten. Hun modulaire systemen komen terecht in apotheken, kledij-en sportwinkels, bakkers, slagers… 

Helbig was 20 jaar gehuisvest in Ruddervoorde maar moest wegens einde huurcontract in één jaar tijd een nieuw kantoor en productieruimte weten te vinden. Net op dat moment is de vergunning van Kratos Kortrijk rond bij Hercull. Dat kon geen toeval zijn. 

Op maat van Helbig

“Verhuizen is niet leuk. Onze nieuwe locatie moest er dan ook één zijn voor een lange tijd. Een locatie waar we zowel productie, kantoor en showroom op één plek konden onderbrengen. Eén KMO-unit zou te klein zijn maar gezien we zo vroeg bij de start van het project waren, konden we nog alle kanten op en volledig op maat onze ruimtes indelen”, vertelt Laurent. 

2 units werden uiteindelijk 1 grote unit met kantoren op de bovenverdieping. Eén poort werd extra breed gemaakt zodat de aluminium profielen gemakkelijk binnen kunnen. De entree werd verplaatst naar het midden die met een trap uitgeeft op de kantoren en showroom. Het centraal blok tussen die 2 ruimtes zorgt voor een perfecte circulatie voor bezoekers en werknemers.

Locatie is key

Als bedrijf actief in de interieurinrichting is Kortrijk als locatie een grote plus. Andere toeleveranciers en interieurbouwers zijn allemaal op een steenworp afstand. Dat maakt het handig voor een klant om in één dag de verschillende partijen te bezoeken. Dat heeft zeker tot groei geleid bij Helbig. 

“Tot slot heeft de nieuwe locatie ervoor gezorgd dat de productieruimte veel efficiënter ingedeeld is en dat er ook ruimte is tot uitbreiding. Zo hebben we sinds kort onze eigen poederlakinstallatie,” gaat Laurent verder. 

“Als er iemand in mijn omgeving een kmo-unit zou zoeken, raad ik jullie zeker aan. De directe, hands-on aanpak van Hercull is een aangename manier van samenwerken.”

Benieuwd naar Helbig? Ontdek hier hun verhaal.